De mooiste street art in Málaga

door Linda
0 reactie

Na een tapas-avond met m’n broer, schoonzus en vrienden van ons ontstond het plan om met z’n zessen de echte tapas in Spanje te gaan eten. We wilden dan wel graag naar een stad waar geen van ons al eerder geweest was en dat werd uiteindelijk Málaga, na Sevilla de grootste en belangrijkste stad in Andalusië.

Eind maart 2019 was het zover. We hadden een prachtige AirBnb geboekt mét dakterras en de weersvoorspelling was uitstekend. We vlogen lekker vroeg, dus we waren rond 11 uur in ons verblijf. Vanuit Nederland hadden we al fietsen gehuurd via Baja Bikes, die we direct na aankomst opgehaald hebben. Tijdens een stedentrip is een fiets voor ons inmiddels vaste prik, want je leert de stad op deze manier echt heel goed kennen.

Baja Bikes

Ook hadden we via Baja Bikes een fietstour onder leiding van een Nederlandse reisleidster geboekt. Tijdens deze tour zijn we al wat street art tegengekomen; in een reisblog had ik gelezen dat je in de wijk Lagunillas, die achter onze accommodatie lag, de mooiste kunstwerken van Málaga kunt vinden. Dus hup, op de fiets, camera’s mee en op naar de mooie plaatjes.

Lagunillas

Hoewel Soho de bekendste wijk in Málaga is waar je street art kunt vinden, vond ik de street art in de wijk Lagunillas vele malen mooier. Net als Soho staat deze wijk ook bekend als achterstandswijk. Er wonen hier veel gitanos (Roma) met de daarbij horende problemen zoals armoede, schoolverzuim en werkloosheid. Ook heeft de wijk een slechte reputatie als het gaat om criminaliteit, alcohol en drugs.

Sinds enkele jaren wordt deze wijk opgefleurd door prachtige muurschilderingen, gemaakt door een aantal jonge straatartiesten. Zij hebben zich verenigd in de kunstenaarsgroep ‘Lagunillas Barrio de Creadores’ en zorgen er met hun kleurrijke kunstwerken voor dat deze wijk inmiddels door heel veel toeristen bezocht wordt.

Je komt echt ogen tekort als je door deze wijk fietst. Om elke hoek vind je wel weer een bijzonder kunstwerk. Ik heb echt enorm veel foto’s gemaakt, hieronder een kleurrijke verzameling van de mooiste plaatjes.

Street art Malaga
Street art Malaga
Street art Malaga
Street art Malaga
Street art Malaga
Street art Malaga
Street art Malaga
Street art Malaga

En zo heb ik nog veel meer foto’s! Als je wilt weten wat we verder nog gedaan hebben in het mooie Málaga of wil je nog meer van deze kunstwerken zien, bezoek dan mijn Polarsteps voor een gedetailleerd verslag!

Liefs,
Lin

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren. ik ga ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je op elk gewenst moment afmelden. Okee! Lees meer

Privacy & Cookies Policy