Snel en makkelijk…. romige tagliatelle met zalm

door Linda
0 reactie

Ik hou van koken, en dan vooral van gerechten die niet te ingewikkeld zijn en snel op tafel staan. Op mijn Pinterest-bord ‘Dinner’ staan er ondertussen honderden, de een nog lekkerder dan de ander. Vooral het ‘puur’ koken, zonder pakjes en zakjes, vind ik fijn, alhoewel dit niet inhoudt dat we nooit meer een pakje of zakje gebruiken.

Verder gebruiken we altijd verse groenten en weinig vet en zout en sinds onze dochter geen vlees meer eet, doen wij met haar mee als ze in de weekenden bij ons is.

Dit recept voor heerlijke romige tagliatelle met zalm heb ik een paar jaar geleden voorbij zien komen in het tv-programma ‘Binnenstebuiten’ en sindsdien heeft het al heel vaak bij ons op tafel gestaan. Makkelijk, snel en ook nog eens ontzettend lekker, wie houdt er niet van?!

Meestal maak ik dit recept uit m’n hoofd, maar omdat ik er regelmatig complimenten over krijg, zet ik ‘m nu maar eens op papier. Ik zeg…. eet smakelijk!

Ingrediƫnten voor 4 personen

  • 400 gr tagliatelle
  • 400 gr zalm
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 400 ml kookroom
  • 1 glas witte wijn
  • 200 gr creme fraiche
  • bieslook
  • peterselie
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereiding

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Begin daarna aan de saus. Snipper de ui en pers de knoflook uit (zelf snijd ik de knoflook altijd in hele kleine stukjes) en fruit deze 2-3 minuten aan in een scheutje olijfolie. Blus daarna af met witte wijn en laat dit inkoken.

Snijd de zalm in stukjes en voeg deze samen met de kappertjes toe. Voeg ook de creme fraiche en kookroom toe en laat de saus zachtjes pruttelen.

Snijd de kruiden en giet de tagliatelle af en voeg beide toe aan de saus. Goed doorroeren en breng het tot slot op smaak met peper en zout.

En dat is echt alles! Super simpel maar ontzettend lekker, enjoy!

Liefs,
Linda

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren. ik ga ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je op elk gewenst moment afmelden. Okee! Lees meer

Privacy & Cookies Policy