Makkelijk en snel…. spinaziepasta uit de oven

door Linda
0 reactie

Ik ben gek op koken, mits het niet te ingewikkeld is en niet te lang duurt. We eten zelden aardappelen, groente en vlees, alhoewel een lekkere boerenkool- of hutspotstamppot er zeker wel in gaat. Regelmatig staan er gerechten met pasta, couscous of rijst op tafel en sinds onze dochter vegetarisch eet, doen we in de weekenden dat ze bij ons is eensgezind met haar mee.

We bestellen ook regelmatig een Marley Spoon pakket. Meestal kiezen we dan 3 gerechten voor 2 personen en ook dan kies ik altijd voor gerechten die binnen 30 minuten op tafel staan. Elke keer is het weer een feestje om zo’n gerecht te maken en op te eten, het gebeurt heel weinig dat we het écht niet lekker vinden.

Na de romige tagliatelle met zalm heb ik nu weer een lekker makkelijk en snel gerecht voor je, dit keer uit de oven. Het grote voordeel van ovengerechten vind ik, dat je tijdens de oventijd de keuken weer helemaal aan kant kunt maken. Hoef je na het eten alleen de spullen nog maar in de vaatwasser te zetten, ideaal!

Deze spinaziepasta uit de oven maak ik heel regelmatig. Een perfect gerecht voor een doordeweekse werkdag of op zondag als je niet zo veel zin hebt om te koken, maar geen patatje of pizza wilt halen!

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 ons kipfiletblokjes
  • kipkruiden
  • 150 gr pasta
  • 100 gr spinazie (diepvries)
  • 1 rode peper
  • 1 teen knoflook
  • 2 bosje lente-ui
  • Boursin Cuisine of roomkaas met kruiden
  • handje pijnboompitten
  • geraspte kaas
  • zout/peper

Bereiding

Zet een pan water op en kook de pasta volgens de aanwijzigingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de rode peper en knoflook fijn en snijd de lente-uitjes in ringen. Giet een scheutje olie in een pan en fruit de lente-uitjes, rode peper en de knoflook ongeveer 2 minuten aan .

Breng ondertussen de kipblokjes op smaak met kipkruiden (ik gebruik zelf altijd cajunkruiden voor een beetje pittigheid).  Voeg de blokjes kip toe aan de pan en bak deze in een paar minuten gaar. Voeg vervolgens de spinazie, en Boursin Cuisine naar wens toe en laat dit een paar minuutjes meebakken. Je kunt nog wat room of water toevoegen als de saus te dik is.

Zet het vuur uit en voeg een handje pijnboompitten toe. Meng de pasta door het spinaziemengsel. Schep alle pasta vervolgens in een ingevette ovenschaal en strooi een beetje geraspte kaas over de bovenkant. Zet de ovenschotel voor circa 15 minuten in de oven en dan…. eet smakelijk!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren. ik ga ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je op elk gewenst moment afmelden. Okee! Lees meer

Privacy & Cookies Policy