Waarom ik ben begonnen in het boek ‘Think and Grow Rich’

door Linda
Think and grow rich napoleon hill michael pilarczyk

Van m’n dochter heb ik met Kerst het boek ‘Think and Grow Rich’ cadeau gekregen. Ik had dit boek al een tijdje op m’n verlanglijstje staan, samen met het boek ‘Master your Mindset’ van Michael Pilarczyk, die trouwens ook de Nederlandse bewerking van ‘Think and Grow Rich’ heeft gedaan.

Succes is het resultaat van de manier waarop je denkt

Dit is een van de quotes die op een van de eerste bladzijdes genoemd wordt en dit is nou precies de trigger die ervoor zorgde dat ik dit boek wilde lezen. Ik ben er van overtuigd dat de manier waarop je denkt, kan bepalen hoe je leven of in ieder geval bepaalde zaken daarin zullen verlopen.

Zelf sta ik met beide benen op de grond, hoewel ik ook een echt emo-ei ben. Ik krijg al natte ogen als ik een bejaard stel hand in hand langs zie schuiven en de Kerstspecial van ‘All you need is love’ sla ik standaard over omdat ik al begin te snotteren bij de begintune.
Ik geloof in het principe dat alles uiteindelijk weer goed komt en bij problemen thuis of op m’n werk schakel ik snel door naar de oplossing-modus. Dit zorgt er voor dat ik best wel heel veel dingen tegelijk kan en wil doen, en dit is nou nét m’n eigen valkuil.

Veel te veel leuke dingen

Ik vind namelijk veel te veel dingen leuk! Ik heb een ontzettend leuke baan als Sales Coördinator, maar ik was ook graag psycholoog, politiehondentrainer of business coach geworden. Daarnaast kom ik om in de interesses in o.a. fotografie, wandelen, podcasts, boeken, wijn, haken en breien, ondernemen, lifestyle, social media, marketing, beleggen, planten, koken, gadgets en ga zo nog maar even door.

Ook heb ik nog een webshop in woonaccessoires, waarbij ik echt alles omtrent het runnen van een webshop leuk vind om te doen. En natuurlijk ook dit blog waarvan ik nog niet helemaal duidelijk weet wat ik er nu precies mee wil. Ik heb inmiddels uitgevonden dat ik niet de enige ben die hier ‘last’ van heeft en dat er zelfs een speciale naam voor is.

Multipotentialite

Ik ben blijkbaar een multipotentialite! De algemene omschrijving van een multipotentialite is ‘een persoon met veel verschillende interesses en creatieve bezigheden’. Nou, dat klopt wel zo’n beetje! Helaas is het unieke van multipotentialites (hoe vaker is het tik, hoe leuker ik het woord vind worden 😊) dat zij zich kunnen “verdrinken” in een onderwerp.

Dit herken ik zeker, ik kan bijvoorbeeld weken lang avond aan avond zitten haken tijdens het Netflixen. Totdat ik 1,5 plaid af heb en er dan gewoon helemaal klaar mee ben. Dus hup, op zoek naar iets anders leuks, waarna ik uren boeken kan lezen en podcasts kan luisteren over beleggen… of over true crime of over ondernemen. Totdat ik daar weer genoeg van heb, en dit gaat al jaren zo.

En wat nu?

En dat is de reden dat ik ben begonnen in ‘Think and Grow Rich’. Niet om binnen nu en 5 jaar miljonair te zijn (alhoewel dat een leuke bijkomstigheid zou zijn), maar juist om mezelf die schop onder m’n kont te geven om wat rust in m’n hoofd te creëren. Doelen stellen, plannen maken en uitvoeren en bedenken wat ik de komende jaren nu écht wil.

Dit klinkt heel zwaar en zo is het zeker niet bedoeld. Ik realiseer me terdege dat ik een zondagskind ben, met een schat van een man, een dochter die een heerlijk eigen studentenleven leidt in Amsterdam en ouders die al ruim 50 jaar gelukkig getrouwd en gezond zijn. Ik klaag ook niet over m’n baan, want ik heb het heel erg naar m’n zin bij het bedrijf waar ik nu werk. Maar die rusteloosheid die blijkbaar toch in me zit en die er voor zorgt dat ik veel te veel (onmogelijke) dingen wil, die mag wat mij betreft wel een beetje minder.

Ik hoop dat o.a. dit boek me de inzichten kan geven waar ik naar op zoek ben, ik sta er in ieder geval heel erg voor open. En zoals al eerder genoemd, is succes is het resultaat van de manier waarop je denkt en daar kan ik wel wat mee!

Liefs,
Lin

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren. ik ga ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je op elk gewenst moment afmelden. Okee! Lees meer

Privacy & Cookies Policy