Verhuizen, verbouwen… of toch niet?

door Linda
0 reactie

Sinds september 2014 wonen we in ons huidige heerlijke huis. Daarvoor hebben we ruim twintig jaar met heel veel plezier in een middenwoning in hetzelfde dorp gewoond. In die twintig jaar hebben we het huis van onder tot boven aangepakt en helemaal naar ons zin gemaakt: een prachtige open keuken met kookeiland, een geweldige badkamer met alles er op en er aan een een lekkere veranda in het postzegeltuintje.

En toen we net een jaar klaar waren met de laatste verbouwing, zag manlief een huisje te koop staan. Ook weer in ons dorp, met een achtertuin die grensde aan de duinen… Heerlijk uitzicht en veel meer privacy dan in het eerdergenoemde postzegeltuintje, maar het huisje was ten eerste erg klein en moest ten tweede van onder tot boven opgeknapt worden. Van riolering tot dubbele beglazing, echt alles moest aangepakt worden.

Na een goed gesprek kwamen we er gezamenlijk wel achter dat we zo’n project toch echt niet zagen zitten. Wel ben ik diezelfde avond eens op Funda gaan kijken en van het een kwam het ander… We zagen ons huidige huis, we hebben een bezichtiging gepland en een maand later was het van ons. Alles net net even groter en ruimer, het is een twee-onder-een-kap met een garage en het heeft heerlijke ruime tuin met veel privacy.

woonkamer zitkamer keuken benedenverdieping
De benedenverdieping met uitzicht op de tuin

Gelukkig was ons andere huis ook binnen no time verkocht en nu wonen we hier al bijna 6 jaar. Inmiddels woont onze dochter niet meer thuis en genieten we met z’n tweetjes nog steeds met volle teugen van dit huis en vooral van de tuin. Maar toch zitten we nu op zo’n punt van: hoe nu verder?

Dit huis is eind vijftiger jaren gebouwd. Er is in de loop der tijd wel iets aan onderhoud gedaan, maar er zit wel het een en ander aan te komen. De schoorstenen moeten nodig opnieuw gevoegd of misschien wel opnieuw opgebouwd worden, de dakgoten moeten vernieuwd worden en eigenlijk zou een geheel nieuw dak ook niet echt een overbodige luxe zijn. Hoewel we hier nog geen 6 jaar wonen, hebben we wel al een behoorlijke overwaarde opgebouwd. We hebben het huis in een gunstige tijd gekocht, we hebben de badkamer vergroot en compleet verbouwd tot heerlijke wellness plek en er staat een pracht van een veranda in de tuin.

badkamer bathroom
De badkamer, van alle gemakken voorzien

Hoewel de huizenmarkt op dit moment, ondanks de corona-crisis, gunstig is, moeten we natuurlijk ook weer duur terug kopen. Ik kijk zo af en toe op Funda, maar mijn droomhuis kom ik daar nog steeds niet tegen. Dus hebben we besloten dat we hier voorlopig lekker blijven wonen. Het is zo’n fijn huis, met een heerlijke tuin waar we de hele dag zon hebben, we willen hier gewoon niet weg!

Op dit moment is manlief bezig met het opknappen van de voorgevel en zo zullen we de komende tijd diverse opknapklussen gaan doen. Voor de langere termijn gaan we binnenkort een planning maken, want uiteindelijk komen die investeringen ook weer naar je toe op het moment dat je het huis gaat verkopen. Nu hebben wij de mazzel dat Elbert (zo goed als) alles zelf kan doen, dus dit scheelt enorm in de kosten.

houten veranda tuin buiten
Onze tweede huiskamer, de veranda

Dus we gaan niet verhuizen, wel een beetje verbouwen en in ieder geval volop genieten van wat dit heerlijke huis met z’n prachtige tuin te bieden heeft. Ben je benieuwd naar meer foto’s van ons huis en onze tuin, volg me dan op mijn Hout & Nieuw Instagram account!

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren. ik ga ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je op elk gewenst moment afmelden. Okee! Lees meer

Privacy & Cookies Policy