Vakantieherinneringen…. onze waanzinnige vakantie op Kefalonia

door Linda
0 reactie

Dit jaar zouden we met z’n tweeën een 10-daagse rondreis maken door Schotland. Door dat verrekte corona-virus en het feit dat we al op 19 juni a.s. zouden vertrekken, hebben we deze vakantie helaas moeten annuleren. Dus dan maar wat vakantieherinneringen ophalen aan voorgaande vakanties…. Onze vakantie op het Griekse eiland Kefalonia was toch wel een hoogtepunt.

Kefalonia is het grootste van de Ionische eilanden, waartoe o.a. ook Corfu, Zakynthos en Lefkas behoren. In 2017 zijn we met onze dochter 11 dagen op dit zeer veelzijdige en groene eiland geweest. Ik wil het liefst elke vakantie doorbrengen op een andere, nieuwe plek, maar ik durf in dit geval wel te zeggen dat we hier zeker nog een keer terug gaan komen. Kefalonia heeft alles wat wij zoeken in een zomervakantie; mooie stranden, leuke dorpjes, schitterende natuur en natuurlijk heerlijk weer en goddelijke Griekse gerechten.

Via Eliza was Here hadden we een villa gehuurd in Vatsa, met een privézwembad en op 50 meter van het strand. Hierbij hoorde ook een huurauto, die we na aankomst direct konden afhalen. Gedurende de rit van 55 km naar ons vakantieverblijf hebben we al heel veel moois gezien van dit relatief onbekende Griekse eiland.

En toen kwamen we aan bij onze villa…. Het jaar daarvoor zaten we nog met z’n drietjes op een Italiaanse camping aan het Lago Maggiore in een stacaravan van 15 vierkante meter. Ook heerlijk, maar deze villa op dit kleinschalige complex overtrof al onze verwachtingen. Wat een ruimte, wat een uitzicht, en dat dat zwembad… helemaal voor ons alleen!

1 Vakantie Griekenland Kefalonia Vatsa

Eén van de dingen waarvoor we naar Kefalonia waren gekomen, waren de paradijselijke stranden met dat mooie, azuurblauwe water. Myrtos Beach, Petani Beach, Antisamos, we hebben ze bezocht en beleefd. Op Myrtos Beach, het meest bekende strand van het eiland, zijn geen faciliteiten, op een toilet na. Ik kan je zeggen, in het echt is het net zo mooi als op de foto’s!

Maar ook Antisamos, waaraan een aantal hippe beach clubs liggen waar je onder het genot van heerlijke loungemuziek van een Mojito kunt genieten (gedaan…. ✔️) en Petani Beach met z’n pittige golven doen niet voor de schoonheid van Myrtos Beach onder. Al deze stranden bereik je via een bergweg. Tijdens het nemen van de vele haarspeldbochten zijn we meerdere malen gestopt om foto’s te maken van het werkelijk onwerkelijk mooie uitzicht.

2 Vakantie Griekenland Kefalonia stranden

Maar we hebben natuurlijk niet alleen maar op het strand gelegen! We hebben de Melissani Cave, dé bezienswaardigheid van Kefalonia, bezocht. Door een opening boven een ondergronds meer van 200 vierkante meter speelt de zon met het water. Dit zorgt echt voor spectaculaire kleuren. Je kunt je met een roeibootje het meer over laten varen, echt een aanrader!

Kefalonia heeft ook een aantal mooie dorpjes met haventjes en overal dat heerlijke blauwe water. Mijn favoriet is Assos, een pittoresk kustplaatsje dat op een dunne verbinding met een schiereiland aan de gelijknamige baai ligt. Een zeer fotogenieke plek!
Maar ook Agia Effimia, Lassi, Sami en Skala zijn plaatsen die we bezocht hebben, net als Fiskardo en Poros. Argostoli, de hoofdstad van Kefalonia en Lixouri zijn de plaatsen waar het meest geweest zijn en die meer aan ‘onze’ kant van het eiland lagen. Overal hangt het relaxte Griekse sfeertje, we kwamen al snel in de Griekse modus van uitgebreid lunchen en laat dineren!

3 Vakantie Griekenland Kefalonia Assos

En over dineren gesproken…. wat kun je toch heerlijk eten in Griekenland! Ook op Kefalonia, dat bekend staat om z’n rode en witte Robola wijn, honing en witte Myrzithra kaas, serveren ze overal de tradionele Griekse gerechten. Van stifado tot moussaka, van tzatziki tot soutzoukakia, we hebben alles wel een keer geprobeerd. En dan die Griekse salade….. thuis krijg ik ‘m echt nooit zo lekker!

4 Vakantie Griekenland Kefalonia lekker eten

Kefalonia heeft mijn hart gestolen (en Eliza was Here trouwens ook ;-)). We hebben daar een heerlijke vakantie gehad, volop genoten van alle mooie dingen die het eiland te bieden heeft, van het mooie weer en van elkaar. Als we weer op een normale manier op vakantie kunnen, staat eerst Schotland op ons reislijstje, maar Kefalonia staat daar zeker ook nog een keer op! 

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren. ik ga ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je op elk gewenst moment afmelden. Okee! Lees meer

Privacy & Cookies Policy