Social Media and me….

door Linda
0 reactie

Het is natuurlijk allang geen nieuws meer dat Social Media een steeds grotere rol spelen in onze maatschappij. Hoewel ik als bijna-vijftiger niet opgegroeid ben met Social Media, ben ik vanaf het ‘ontstaan’ wel een enthousiast gebruiker. Als ik het me goed kan herinneren, was Schoolbank m’n eerste sociale platform. Daarna ben ik met Hyves begonnen en ik moet bekennen dat er vandaag de dag nog maar weinig kanalen zijn waarvoor ik geen account heb aangemaakt.

Ik vind het niet alleen bijzonder om te zien dat er in relatief korte tijd zoveel online platformen de wereld in gebracht zijn, maar vooral hoe snel deze omarmd worden door het grootste gedeelte van de maatschappij. De laatste jaren worden de diverse sociale media niet alleen gebruikt door mensen die via Twitter laten weten hoe laat ze vanochtend zijn opgestaan of met een Facebook-post aankondigen dat ze zwanger zijn. Ook steeds meer bedrijven zien dat een goede social media strategie een hoop reclame en daardoor nieuwe klanten kan opleveren.

‘Vroeger’ solliciteerde ik via een brief, het liefst handgeschreven met zo’n mooie vulpen. Na 23 keer opnieuw beginnen kon deze brief eindelijk de deur uit, tezamen met je CV, getypt op de typemachine van de buurman. Tegenwoordig wijzig je je status op LinkedIn in ‘beschikbaar’ en maak je via Twitter en Facebook wereldkundig dat je op zoek bent naar een nieuwe baan. Solliciteren doe je via een ‘Solliciteer Nu’-knop onder de vacature, waarna je via WhatsApp wordt uitgenodigd voor een gesprek.

Ik kan me heel goed voorstellen dat het voor veel ouderen (hoor wiet het zegt… 😉) niet bij te houden is. Muziek via de computer, geld overmaken via je telefoon, via een schermpje praten met je kleinkinderen aan de andere kant van de oceaan, ga er maar aan staan! Mijn ouders, beide 73 jaar, zijn wel erg bij de tijd wat social media betreft. Ze zijn mijn grootste Facebook- en Instagramfans en de spelletjes Wordfeud die ik met m’n moeder speel, zijn altijd erg fanatiek. Maar als je ouders op leeftijd niet met hun tijd mee kunnen of willen gaan, kan dat natuurlijk voor problemen zorgen.

Sinds ik blog, ben ik nog meer geïnteresseerd geraakt in de diverse sociale media en dan vooral de manier waarop je deze in kunt zetten om je blog of bedrijf te promoten. Via de LOI heb ik onlangs de cursus ‘Social Media’ gevolgd. Erg interessant om me te verdiepen in corporate communicatie en reputatiemanagement. je bent tenslotte nooit te oud om te leren! Ook voor onze webshop Hout & Nieuw woonaccessoires maak ik gebruik van diverse social media kanalen. Ik vind het zo leuk om een content strategie in elkaar te draaien, waaruit interactie met (potentiële) klanten voortkomt, daar doe ik het voor!

Social media icons

Ik heb niet elke dag de tijd om me uitgebreid bezig te houden met social media, want baan, huishouden, sporten enz… Voor zowel m’n blog als de webshop als voor mezelf privé heb ik aparte accounts, dit zijn de netwerken die ik dagelijks of in ieder geval heel regelmatig bezoek en gebruik:

Facebook

Facebook bezoek ik elke dag meerdere keren, ik ben tenslotte een vrouw en dus erg nieuwsgierig ;-). M’n persoonlijke account bezoek ik om de status-updates van m’n familie en vrienden te volgen, terwijl ik m’n Hout & Nieuw pagina vooral bezoek om de statistieken in de gaten te houden en om te lezen wat mijn concullega’s posten.

Instagram

Vanaf 2012 heb ik al een persoonlijke Instagram-account, maar sinds ik ruim 2,5 jaar geleden een account heb aangemaakt voor Hout & Nieuw plaats ik bijna nooit meer iets op m’n persoonlijke account. Nu ik ook nog een account heb voor m’n blog én voor m’n online bedrijf, ben ik bang dat dit de komende tijd niet anders zal worden. Gelukkig volgen de meeste familieleden en vrienden mijn business-accounts ook, dus blijven ze in ieder geval op de hoogte!

Pinterest

Sinds kort heb ik m’n Pinterest-account weer nieuw leven ingeblazen. Dit account heb ik al jaren, maar ik heb het heel lang nauwelijks gebruikt. Ik heb m’n persoonlijke account omgezet in een zakelijke, waardoor je je statistieken kunt bekijken. Ook heb ik m’n borden wat gestructureerd en ik moet bekennen dat ik sindsdien dagelijks toch wel meerdere keren aan het pinnen sla… heerlijk, al die inspiratie!

Twitter

Dit medium moet ik echt nog beter leren kennen, op dit moment doe ik hier weinig mee. Ik moet ook eerlijk zeggen dat het een medium is, dat me te snel gaat. Je kunt natuurlijk nooit alles volgen en de echte top-tweets kom je vanzelf wel weer tegen, maar ik gun mezelf op dit moment te weinig tijd om een top-tweep te worden.

LinkedIn

Ik heb op LinkedIn een redelijk netwerk opgebouwd, maar ik moet je zeggen dat ik het niet gebruik. De enige keren dat ik de app open, is als ik een melding krijg dat iemand m’n profiel heeft bekeken of als ik een connectieverzoek ontvangen heb. Wel ben ik er van overtuigd dat dit medium van grote waarde kan zijn als je op zoek bent naar een baan.

Verder heb ik nog een Snapchat-account, dat ik niet gebruik en eigenlijk alleen leuk vind om de filters. Youtube gebruik ik wel om af en toe een filmpje te kijken, maar je hoeft niet bang te zijn dat ik ga vloggen, want ik vind mezelf echt verschrikkelijk op beeld en geluid. Of misschien moet ik het daarom juist wel gaan doen…. iets met comfort zone… Ga ik nog even over nadenken…

Hoe social media-verslaafd ben jij? Hoe zet jij je sociale kanalen in?

Liefs,
Linda ☘️

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren. ik ga ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je op elk gewenst moment afmelden. Okee! Lees meer

Privacy & Cookies Policy