Mijn favoriete en onmisbare iPhone Apps

door Linda
0 reactie

Nadat ik al eerder een aantal favoriete blogs in het zonnetje heb gezet, is het nu tijd om mijn favoriete iPhone apps te delen. Als fervent iPhone-gebruiker ben ik altijd op zoek naar apps die mijn dagelijkse leven opfleuren, mijn productiviteit verhogen of gewoon een glimlach op mijn gezicht toveren. Sinds ik een iPhone 15 Pro Max heb, heb ik ook 256 gB opslag en dat is maar goed ook, want gebruik al een kleine 70 gB voor mijn favoriete apps.

Ik laat de ‘gewone’ apps als WhatsApp, Instagram en Google Maps even achterwege, ik heb een lijstje voor je met apps waar je misschien nog niet eerder van gehoord hebt…. Komen ze:

Polarsteps

De app Polarsteps gebruik ik sinds 2017 en is nog steeds een van mijn meest gebruikte apps. In deze app kun je je vakanties, weekendjes weg en citytrips vastleggen, niet alleen met tekst maar je kunt ook foto’s en video’s toevoegen. Deze reisverhalen kun je delen met de hele wereld of met bijv. alleen je familie en vrienden. De app is tot mijn grote verbazing nog steeds gratis en voor zover ik weet, is er geen maximum aan het aantal foto’s en video’s dat je kunt uploaden.

Ik heb inmiddels al ruim 30 trips vastgelegd, echt super leuk om terug te lezen of terug te zoeken wanneer je ook alweer wat hebt gedaan of gezien. Mocht je me willen volgen, mijn gebruikersnaam is LindaMinReijnders!

Lifesum

Ik heb het geluk dat ik lang en relatief slank ben, maar toch zitten ook mijn broeken wel eens te strak. Voor mij helpt het dan enorm om te noteren wat ik allemaal in m’n mond stop op een dag, zodat ik me hier veel meer bewust van ben.

De app Lifesum is eigenlijk een diëtist in je smartphone. De basis van de app is dat je een voedingsdagboek bijhoudt en dat je je activiteiten invoert. Het ingeven is heel makkelijk en wat beweging betreft is de app ook te koppelen aan verschillende bewegingstrackers. Ik heb bijv. mijn Apple Watch gekoppeld, zodat mijn bewegingscalorieën opgeteld worden bij mijn dagelijks totaal.

Per maaltijd voer je je voedingsmiddelen in; je kunt gewoon een product intypen maar ook een streepjescode scannen en de portiegrootte aangeven. Dit gaat echt heel snel en eenvoudig. Ik gebruik op het moment de gratis versie, voor mij is dat nu voldoende. Wil je echt je voedingsgewoonten verbeteren, voorstellen voor gezondere keuzes ontvangen en bladeren door gezonde recepten, dan kun je een maand- of jaarabonnement afsluiten.

Crouton

De app Crouton is echt een fantastische manier om mijn recepten op te slaan. Ik heb inmiddels honderden of misschien wel duizenden recepten opgeslagen op allerlei plekken zoals Pinterest, Instagram, Facebook en op m’n telefoon. Maar niets werkt zo makkelijk als deze app!

Als je ergens op het wereldwijde web een recept tegenkomt, dat je graag wil bewaren, dan upload je de link naar Crouton. De app zorgt er dan zelf voor dat alle informatie over aantal personen, ingrediënten en werkwijze én zelfs de foto’s in de app terecht komen. Je hoeft dan alleen nog maar ‘Add’ aan te klikken en je recept is opgeslagen.

Ook kan Crouton via AI foto’s, genomen van recepten in bijv. een tijdschrift of van een screenshot inlezen en opslaan. Dit is voor mij echt een life safer, eindelijk een plek waar ik alle recepten bij elkaar heb! De app is niet gratis, maar de €11,99 per jaar heb ik graag voor over!

Day One

Al sinds ik kan schrijven, houd ik dagboeken bij. Niet consequent elke dag, soms ook een hele tijd niet, maar sinds ik de app Day One op mijn telefoon heb, schrijf ik regelmatig een stukje, zit nu zelfs al op een 488 days streak!

Je kunt meerdere dagboeken aanmaken voor bijv. je persoonlijke gedachten, reisverslagen of voor een specifiek project. De app registreert automatisch de tijd en locatie van je invoer, maar deze kun je ook handmatig aanpassen. Daarnaast heeft Day One een integratie met diverse gezondheidsapps en sociale media.

Privacy en beveiliging is belangrijk voor Day One, dus alle informatie die je invoert, wordt versleuteld en je kunt je dagboek beveiligen met een wachtwoord en/of Touch of Face ID. Ik vind het een hele fijne manier van het vastleggen van m’n dagelijkse leven!

Capcut

Deze app gebruik ik sinds kort om o.a. reels te maken en te editten voor Instagram. Ik vind Capcut een hele intuïtieve app, die ik op dit moment nog aan het uitvinden ben. Tot nu toe ben ik er zeer blij mee!

Timehop

Deze app is ook een echte gouwe-ouwe op mijn telefoon. Timehop koppel je aan je social media accounts, waarna je dagelijks herinneringen ontvangt van dezelfde dag in voorgaande jaren. Je kunt de app ook koppelen aan je galerij, zodat je ook elke dag een terugblik van je foto’s ontvangt. Ik gebruik deze app al jaren en vind het nog steeds heel erg leuk om elke dag een kleine dosis nostalgie te ontvangen.

Dit waren ze, mijn favoriete iPhone apps, zat er een app tussen die je nog niet kende? Ben heel benieuwd wat jouw favoriete apps zijn, je mag ze delen in de comments!

Liefs,
Lin

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren. ik ga ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je op elk gewenst moment afmelden. Okee! Lees meer

Privacy & Cookies Policy