Lin’s dagboek week 28-2022 ✨

door Linda
Pelserbrugje Zwolle

Deze week stond in het teken van het uitje met m’n dochter naar Zwolle. Lekker twee dagen shoppen, borrelen en kletsen. Daarnaast heb ik weer keurig drie keer gesport en hebben we een prachtig wandelgebied ontdekt op nog geen 5 km afstand. Ook hebben we goed gebruik gemaakt van de nieuwe bartafel en hadden we op zondag dan eindelijk de familie-barbecue.

Maandag

Maandag was werkdag 1 van 2 deze week, ik kan er wel aan wennen! Volgende week nog 1 week van 2 werkdagen en dan schakel ik weer terug naar m’n normale 3,5 dag. Elbert had een heerlijke spaghetti klaar staan toen ik thuis kwam, deze hebben we aan de bartafel opgegeten. Daarna hup, in de sportkleren en door naar de sportschool voor 5 kwartier cardio- en krachttraining.

Spaghetti a la Elbert
Dinsdag

En na weer een fijne werkdag begon mijn weekend! Het was heerlijk weer, dus na het eten besloten we even lekker de benen te strekken. Ik stelde voor om bij de Kruisberg in Heemskerk te gaan wandelen. Ik had hier al iets over gehoord van mijn broer en aangezien ik er nog nooit geweest was, zijn we die kant op gereden.

Heerlijk gewandeld, het is inderdaad echt prachtig! Dit natuurgebied, de Vlotter genaamd, is een natuurproject van de PWN. Over het waterrijke gebied zijn bruggetjes voor wandelaars en aan de rand van het gebied, richting de achterliggende bossen is een speelweide en een speelbos. Aan picknicktafels bij het speelbos kun je picknicken en genieten van de natuur, en met een beetje geluk, de schaapskudde.

Wandelen in de Vlotter in Heemsker
Woensdag

Vandaag stond in het teken van het huishouden. ’s Ochtends al op tijd begonnen met stoffen en stofzuigen, de was en de boodschappen. Ook heb ik de auto even vertroeteld met een rondje wasstraat en tussen de bedrijven door heb ik in de tuin genoten van het heerlijke weer.

Car wash en genieten in de tuin
Donderdag

En donderdag was het zover, het jaarlijkse uitje met m’n dochter stond op het programma. Dit doen we nu een paar jaar, sinds ze niet meer thuis woont. We zoeken een leuke stad in Nederland of België uit waar je goed kunt shoppen en genieten twee dagen van lekker eten, borrelen, kletsen en van elkaar. Zo fijn, deze quality time!

Dit jaar hebben we gekozen voor Zwolle. Nadat ik m’n dochter heb opgehaald in Amsterdam zijn we eerst naar Lelystad gereden voor een bezoek aan Bataviastad. Heerlijk geshopt, goed geslaagd en als je daar bent, raad ik je aan om te lunchen bij het Chocolate Company Cafe. We hebben hier genoten van een heerlijke sandwich met brie, vijgenchutney en walnoten en er stond nog veel meer lekkers op de kaart!

Halverwege de middag zijn we doorgereden naar Zwolle. Na het inchecken in ons hotel, dat op 5 minuten lopen van het centrum staat, zijn we de stad in gegaan. We hebben heerlijk geborreld en gekletst op het terras van Stadscafe Blij en aansluitend gegeten bij Brasserie Janssen.

Sassenpoort Zwolle
Vrijdag

Dag twee in Zwolle begonnen we met een heerlijk ontbijt in ons hotel, het Bilderberg Grand Hotel Wientjes. Aanrader trouwens! Daarna hebben we nog een kleine shopronde gedaan en na een kop koffie op het terras zijn we aan een stadswandeling begonnen. Dit hebben we vorig jaar in Delft ook gedaan, het is zo leuk om op deze manier een stad te leren kennen!

Pelserbrugje Zwolle

Via de app Walk the City heb ik deze stadswandeling gedownload en begonnen we bij museum De Fundatie. Heerlijk rondgeslenterd door de prachtige oud straatjes, waarin ongeveer 775 (!!) rijksmonumenten staan.

De Gillende Keukenmeiden Zwolle

Deze stadswandeling is een kleine 4 km lang. Wij hebben tussendoor nog even heerlijk geluncht bij de Gillende Keukenmeiden, een super gezellig plekje met een kleurrijk terras. Alles wordt hier zelf gemaakt, en dat proef je!
Na de lunch hebben we de laatste kilometer van de wandeling gelopen en zijn we in de auto gestapt voor de rit naar huis. Zwolle is een topstad!

Weekend

Zaterdag was een echte rommeldag. Gestart in de sportschool, boodschappen gedaan, aan de slag gegaan met een nieuwe klus voor een van m’n opdrachtgevers en verder lekker rustig aan.

Zondag begon ik in bad en ben daarna achter de computer gekropen voor de social media planning voor de webshop en de voorbereidingen voor de markt, waar ik volgend weekend sta. Eind van de middag zijn we naar m’n broer en schoonzus gefietst, waar we met m’n ouders en de moeder van m’n schoonzus een heerlijke zonnige barbecue hebben gehad. Ook werd de jeu de boules traditie voortgezet, gelukkig hebben ze daar plek genoeg voor!

Highlights
  • Het fijnste moment deze week was op het terras in het centrum van Zwolle, samen met m’n dochter aan de Aperol en Limoncello Spritz, kletsend over van alles en nog wat
  • De temperatuur deze week was top, tussen de 20 en 22 graden met een zonnetje
  • Ik ben begonnen in het vijfde boek ‘Eens gejaagd’ van de Riley Paige serie, geschreven door Blake Pierce
  • Op Netflix vond ik een nieuw seizoen van Beck, heerlijke spannende serie
  • Ik heb sinds kort een abonnement op Podimo, een audio entertainment platform, waar een aantal van mijn favoriete podcasts naar toe verhuisd zijn. Zit weer middenin een nieuwe seizoen Man, man, man, de podcast met Domien, Chris en mijn favoriet Bas
  • M’n favoriete nummer van deze week was ‘Sharks’ van Imagine Dragons

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren. ik ga ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je op elk gewenst moment afmelden. Okee! Lees meer

Privacy & Cookies Policy