Ik kan écht niet zonder…

door Linda
0 reactie

Als je vraagt wat of wie ik echt niet zou kunnen missen, noem ik natuurlijk als eerste m’n dochter, op de voet gevolgd door manlief. Naast deze liefdes van m’n leven zijn er nog wel een aantal andere zaken waar ik niet (of nauwelijks) zonder kan.

1 – M’n ouders

Vandaag is mijn vader 75 jaar geworden en we gaan er van uit dat ook mijn moeder deze respectabele leeftijd aan het einde van jaar bereikt. Beide zijn gelukkig in goede gezondheid en ik durf echt wel te zeggen dat ik best wel hippe ouders heb. Toch realiseer ik me dat ik heel erg blij mag zijn om op m’n 50e allebei m’n ouders nog om me heen te hebben. M’n schoonouders zijn helaas al overleden, dus ik koester de tijd die ik met m’n ouders heb. Ik hoop natuurlijk dat ze minstens 95 worden, maar ik hoor te vaak om me heen dat het zomaar over kan zijn.

Helaas hebben we onze jaarlijkse familievakantie voor de tweede keer op rij moeten annuleren door dat welbekende virus, maar hopelijk kunnen we ergens in oktober weer lekker een paar dagen weg met en genieten van met elkaar!

2 – M’n telefoon

iphone voor fotografie

Tsja, in dit mobiele tijdperk is het natuurlijk niet gek dat je niet meer zonder je telefoon kunt, althans, dat is mijn mening. Ik doe heel veel op m’n telefoon, maar voor bellen gebruik ik ‘m eigenlijk het minst. Even een appje sturen vind ik veel makkelijker en vaak ook effectiever, heel fijn om bijvoorbeeld even snel te checken hoe het met dochterlief is en hoe laat m’n man thuis zal zijn.

Ook gebruik ik ‘m meerdere keren per dag om Facebook te checken, een Instagram-post te plaatsen of om te checken hoe vaak m’n webshop bezocht wordt en vergeet natuurlijk Wordfeud niet! Ik gebruik ‘m ook als fototoestel, als rekenmachine, voor m’n mail en voor internetbankieren. Als het moet, kan ik vast wel zonder telefoon, maar hij maakt m’n leven wel een heel stuk makkelijker!

3 – Chocola

Inkoppertje toch? Ik ken maar weinig vrouwen die je niet wakker kunt maken voor een stukje chocola! Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik kan me de dag niet heugen dat ik geen chocola heb gegeten. Op m’n vrije dag ’s ochtends bij een kopje koffie een stukje butterscotch chocola, ’s avonds bij de thee wat M&M’s of een mini-Snicker en dan tussendoor misschien nog een Chocotoff.

O ja, en dan de tijd van de ‘Kikkers en Muizen’ als de Sint weer naar Nederland komt! Je weet wel, van die veel te zoete fondant-in-chocola-beestjes, die je vroeger altijd in je schoen kreeg voor Sinterklaas. Daar ben ik gedurende minimaal 3 maanden per jaar echt verslaafd aan!

4 – Lippenbalsem

Verslaafd aan lippenbalsem

Ook dit is ondertussen bijna een verslaving te noemen. Ik móet echt wat op m’n lippen hebben om ze soepel te houden; overdag is dat vaak een bescheiden glossje, ’s avonds voordat ik naar bed ga smeer ik m’n lippen in met vaseline. Als ik geen gloss of balsem op m’n lippen heb, springen de scheuren er in en voelen ze echt als schuurpapier, vooral in de winter!

5 – M’n e-reader

… of eigenlijk lezen in het algemeen, zoals ik al eerder heb verteld. Ik lees veel en soms heel veel. Elke avond voordat ik ga slapen, lees ik een paar bladzijdes of hoofdstukken in het boek waar ik op dat moment in bezig ben. Maakt niet uit hoe laat het is, hoe moe ik ben en of ik gedronken heb of niet. In het ergste geval moet ik de avond daarna een paar bladzijdes terug bladeren omdat ik de inhoud de avond ervoor om wat voor reden dan ook niet heb opgeslagen…

Sinds een aantal jaren lees ik bijna geen papieren boeken meer. Ik heb al heel lang een e-reader, op dit moment de Kobo Aura h2o, die inmiddels niet meer verkrijgbaar is. Mocht deze het begeven, dan weet ik al welke de opvolger wordt, nl. de Kobo Forma met een lekker groot scherm, maar dan moet ik nog even sparen… 😉

Kun je je een beetje vinden in dit lijstje? Of heb jij weer een een compleet ander lijstje? Ik ben benieuwd!

Liefs,
Lin

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren. ik ga ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je op elk gewenst moment afmelden. Okee! Lees meer

Privacy & Cookies Policy