Blijmakers in april – waar werd ik blij van

door Linda
0 reactie

Op het wereldwijde web, in de diverse tijdschriften die ik lees én in het dagelijkse leven kom ik heel veel ‘blijmakers’ tegen die te leuk zijn om alleen voor mezelf te houden. Ook in deze corona-tijd heb ik in de afgelopen maand weer genoeg geluksmomentjes gekend. Zo heb ik o.a. mijn podcast-lijst aangevuld, een ontzettend goeie Netflix-serie gekeken en een paar heerlijke nieuwe recepten uitgeprobeerd.

Podcasts

Ik lees veel, luister ook regelmatig naar luisterboeken en ook heb ik een lijstje met podcasts klaar staan voor het geval ik me verveel. Alhoewel, meestal luister ik podcasts als ik aan het schoonmaken of opruimen ben, dus dat zijn niet echt verveel-momenten 😉
Dit zijn de podcasts die ik afgelopen maand aan mijn to follow list in Spotify heb toegevoegd. Over het algemeen luister ik podcasts over online ondernemen, maar een aflevering van Man, man, man sla ik ook zeker niet over:

  • 100% Possible Podcast – van Elke Gunst en Gerrit Vromant over online ondernemen, marketing, persoonlijke groei en met heel veel praktische tips
  • De IMU Podcast – van Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren, die in deze podcast de beste tips geven over online ondernemerschap en marketing
  • Man man man, de podcast – Bas Louissen, Domien Verschuuren en Chris Bergström zoeken uit hoe mannelijk ze eigenlijk zijn. Hilarisch en heerlijk om te luisteren

Netflix

Lang leve Netflix in deze corona-tijden! Nu ik zo goed als alle avonden thuis ben en het nog geen weer is om buiten te zitten, duik ik ’s avonds op de bank om weer een paar afleveringen van m’n favo serie van dat moment te bekijken. Op dit moment zit ik in seizoen 3 van ‘Breaking Bad’. Ik ben al twee keer eerder aan deze serie begonnen, maar ook twee keer afgehaakt. Op de een of andere manier kwam ik er niet in, maar ik ben blij dat ik volgehouden heb, hij is te gek!

Serie Unorthodox Netflix

De vorige serie die ik gekeken heb, was ‘Unorthodox’. Heel intrigerend, heel bizar en gebaseerd op de memoires van Deborah Feldman, die de Satmargemeenschap verliet en een boek over haar leven in Williamsburg, Amerika schreef. In deze serie volgen we een jonge vrouw, Esty, die geboren en getogen is in een New Yorkse chassidische gemeenschap. Na een vruchteloos eerste huwelijksjaar vlucht ze naar Berlijn, op zoek naar vrijheid.

De regels in deze gemeenschap zijn huiveringwekkend en worden op een heel indrukwekkende manier in beeld gebracht. De serie bestaat uit 4 afleveringen, die ik bijna ademloos achter elkaar heb gekeken. Dit is echt een serie die je bij blijft en waarbij je je niet kunt voorstellen dat dit soort denkbeelden in deze tijd nog steeds aangehangen worden.

Recepten

Ik probeer elke week wel een nieuw recept uit. De afgelopen weken zijn dit veel vegetarische recepten geweest, omdat onze dochter sinds kort geen vlees meer eet. En aangezien ze in deze corona-tijd regelmatig een weekend bij ons in Castricum is, zijn wij ook vaker vegetarisch gaan eten. Ik kan je zeggen, dat is zeker geen straf, want ik ben echt heerlijke gerechten tegengekomen.

Couscoussalade met falafel en zalm in citroenroomsaus

Links zie je een overheerlijke couscoussalade met falafel en gegrilde groenten. Deze salade heeft al een aantal keren bij ons op tafel gestaan. Makkelijk, lekker oriëntaals en super gezond. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de falafel een prima vleesvervanger vind. En ook niet onbelangrijk, het ziet er ook erg gezellig uit op tafel met al die dipjes! Het flat bread mag je zeker niet vergeten, dat maakt dit recept helemaal af!

Rechts een minstens net zo lekker recept, deze zalm in citroen-roomsaus. Gelukkig is onze dochter niet vegan en komt er dus af en toe een stukje vis op tafel. Wij aten dit gerecht met ovenaardappeltjes en het was zeker voor herhaling vatbaar!

Lievelingsliedje

Dat waren m’n blijmakers van de maand april. Ben heel benieuwd wat mei ons gaat brengen…. hopelijk heel veel mooi weer en misschien weer een wijntje ergens op een terras?

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren. ik ga ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je op elk gewenst moment afmelden. Okee! Lees meer

Privacy & Cookies Policy