9 keer typisch Linda

door Linda
0 reactie

In een ver verleden kwam ik op de blog Lifesabout van Geertje de post ‘9 keer typisch Geer’ tegen. Ontzettend leuk om te lezen hoe ze zichzelf typeert; hoewel ‘9 keer typisch Linda’ toch minder lekker bekt dan de titel van Geertje, ga ik hier toch een post aan wagen. Wat zijn nou die typische dingen, waarvan ik vind dat ze mij mezelf maken? Aan welke bijzonderheden / eigenschappen / onhebbelijkheden zullen de mensen die me goed kennen, mij herkennen? Best lastig om zo over jezelf na te denken, maar ik kom op onderstaand lijstje:

✮ Ik ben zeker geen poetswonder, maar als ik thuis ben, kan ik pas rustig gaan zitten als alles om me heen er opgeruimd uitziet. Geen kruimels op de bank, zand op de vloer of afwas op het aanrecht, want op de een of andere manier kan ik daar niet langs kijken. Manlief staat me meestal zuchtend aan te kijken als ik uit m’n werk kom en meteen als een malle met de bezem door de kamer ga, maar gelukkig weet-ie ondertussen dat hij me beter m’n gang kan laten gaan. Gevalletje van ‘Komt wel goed, schatje’!

✮ Als we tv kijken, heb ik meestal de afstandsbediening van onze soundbar in m’n handen, zodat ik er voor kan zorgen dat het volume op een even aantal staat. Geen 9 of 11, maar 10 en zeker geen 13!

✮ Als ik geluncht heb, heb ik altijd een onbedaarlijke drang naar zoetigheid. Maakt niet uit of ik een tosti kaas of een kadetje hagelslag heb gegeten, altijd heb ik na de lunch zin in iets zoets. Gelukkig kan ik de snoeppot meestal goed weerstaan en doe ik gewoon wat extra hagelslag op m’n kadetje!

✮ Ik kan niet zo goed tegen lieve, oude mensen…. als ik zo’n schattig bejaard echtpaar achter hun rollator door het winkelcentrum zie schuifelen, krijg ik gewoon een brok in m’n keel. En toch wil ik me nog steeds opgeven als vrijwilliger om zo af en toe iets te doen met een oudere heer of dame die eenzaam en alleen in het bejaardenhuis zit, zal niet meevallen…

✮ Het woord emo-ei is echt voor mij uitgevonden! Hoewel ik heel nuchter in het leven sta, ben ik een watje als het gaat om emoties. Ik krijg al natte ogen bij het zien van het journaal of bij het luisteren naar muziek. Programma’s als ‘Over mijn lijk’ en ‘All you need is love’ kijk ik echt nooit, ik begin al te snotteren bij de begintune…. Laten we het er maar op houden dat ik een behoorlijk doorontwikkelde empatische kant heb…

✮ Overal kom je ze tegen, van die gave krijtborden op deuren en wanden, waar je je boodschappen op kunt schrijven of waarop je naar hartelust kunt handletteren. Ik kan er niet eens naar kijken, van het geluid van een krijtje op zo’n bord krijg ik kippenvel all over the place…. zelfs nu ik dit zit te typen, staan de haartjes op m’n armen overeind, brrrrr!

✮ Ik maak bijna altijd geluid. Als ik niet aan het praten ben, loop ik te fluiten of zachtjes te zingen, maar neuriën is m’n favoriet. Het ergste is dat ik het niet eens door heb…. m’n familie, vrienden en collega’s weten inmiddels dat er echt iets aan de hand is als ik geen geluid maak!

✮ Ik ben gek op lijstjes en op apps die van alles voor me bij kunnen houden. Ik ga zeker niet hardlopen zonder een app die m’n snelheid meet, ik heb een Apple watch die werkelijk alles van me meet en de boeken die ik lees en nog wil lezen, hou ik keurig bij op Goodreads. Zou ik dan toch iets van een control freak in me hebben?!

✮ Ik ben een kei in efficiency. Als ik naar de keuken loop, neem ik de koffiekopjes mee voor in de vaatwasser, terwijl ik ondertussen wat dooie blaadjes uit de plant op tafel verwijder, de slippers van manlief onder de stoel schuif en een natte doek over de koelkastdeur haal om die vette vingers weg te halen. Ook probeer altijd zo veel mogelijk spullen in één keer mee naar boven of beneden te nemen, soms met gevaar voor eigen leven…. Word wat dit betreft soms wel ‘ns een beetje moe van mezelf!

Zo, dit ben ik! Welke eigenschappen maken jou typisch jou?

Liefs,
Linda

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren. ik ga ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je op elk gewenst moment afmelden. Okee! Lees meer

Privacy & Cookies Policy