Lin leest – ‘De Patient’ van Sebastian Fitzek

door Linda
0 reactie

Ik heb al een aantal boeken van Sebastian Fitzek gelezen, waaronder ‘Het Joshuaprofiel’, ‘Passagier 23’ en ‘Stoel 7A’. Ook over zijn nieuwste boek ‘De patiënt’ had ik al veel positiefs gehoord. Ik hou van de schrijfstijl van Fitzek, dus ik kon niet wachten om in dit boek te beginnen. En het heeft mijn hooggespannen verwachtingen meer dan waar gemaakt, wat een page turner!

Hij heeft twee kindermoorden bekend, maar nu zwijgt Guido T. De politie is er zeker van: hij is ook de ontvoerder van de zesjarige Max, die spoorloos is verdwenen. De onderzoekers hebben echter enkel indirect bewijs. Zonder de verklaring van de gedetineerde loopt het onderzoek vast. Drie maanden na de verdwijning van Max plaatst het onderzoeksteam de wanhopige vader undercover als patiënt in het psychiatrisch gevangenisziekenhuis waar Guido T. zit. Zo kan hij toenadering zoeken tot de kindermoordenaar en hem een bekentenis afdwingen. Tenminste, als hij zelf zijn verstand niet verliest…

In ‘De patiënt’ volgen we Till Berkhoff, vader van de zesjarige Max waarvan ieder spoor ontbreekt na een wandeling naar het buurmeisje. Na een paar maanden is Till wanhopig; hij laat zichzelf opnemen in de psychiatrische kliniek waar ook de vermoedelijke dader Guido Tramnitz zit. En dan wordt het pas echt spannend! Till krijgt te maken met agressieve medepatiënten en corrupte personeelsleden en kijkt een aantal keer de dood in de ogen.
Ik moet eerlijk zeggen dat er een aantal gebeurtenissen waren, die mij iets te ongeloofwaardig overkwamen. Maar omdat het boek verder zo geniaal in elkaar zit, neem ik dit op de koop toe.

De thrillers van Sebastian Fitzek worden vaak in een moordend tempo geschreven. Daarop is dit boek zeker geen uitzondering. Het boek begint vanuit het perspectief van Guido Tramnitz, waarna er elk hoofdstuk van perspectief gewisseld wordt. Hierdoor val je van de ene in de andere plotwending, waardoor ik continue probeerde te ontdekken hoe het verhaal echt in elkaar stak. Maar ik werd om de haverklap door Fitzek op het verkeerde been gezet, waardoor ik pas aan het eind van het boek een idee had van de waarheid… en die had ik niet aan zien komen!

‘De Patiënt’ is een zeer geslaagde thriller die absoluut 5 sterren is. Vergeet ook vooral het dankwoord van Sebastian Fitzek niet, die wil je echt lezen!

✔️o.a. te koop bij Bol.com

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren. ik ga ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je op elk gewenst moment afmelden. Okee! Lees meer

Privacy & Cookies Policy