Lin leest – 5 van mijn favoriete thrillerschrijvers

door Linda
0 reactie

Zoals je misschien al eerder hebt gelezen, ben ik gek op boeken. Het liefst lees ik psychologische of literaire thrillers, als het maar spannend is. Een boek moet me wel pakken in het eerste hoofdstuk, is dit niet het geval dan begin ik gewoon in de volgende.
Gelukkig heb ik in de loop der jaren een hele lijst met favoriete thrillerschrijvers en -schrijfsters verzameld, dus aan goede boeken geen gebrek! Lees snel verder voor een lijstje met 5 van mijn lievelingsauteurs.

Karin Slaughter

Van Karin Slaughter heb ik echt alle boeken die ze tot nu toe geschreven heeft. Van ‘Nachtschade’ uit 2001 tot ‘Verzwegen’ dat vorig jaar is verschenen, elk boek vind ik weer even fantastisch. Karin Slaughter heeft 2 series geschreven, de Grant County-serie, waarin kinderarts en lijkschouwer Sara Linton en haar ex-man Jeffrey Tolliver de hoofdrol spelen en de Atlanta-serie met politieman Wil Trent in de hoofdrol. In de 3e serie, de Georgia-reeks, ontmoeten Sara Linton en Wil Trent elkaar en gaan ze samenwerken.
Op 8 juni a.s. komt haar stand alone boek ‘Valse Getuige’ uit, hij staat bovenaan mijn verlanglijstje!

Boek Karin Slaughter Verzwegen

Harlan Coben

Harlan Coben is een van de bekendste Amerikaanse thrillerschrijvers, en de eerste schrijver die alle drie belangrijkste Amerikaanse thrillerprijzen op zijn naam heeft. Hij werd in de jaren 90 bekend met een serie boeken rondom sportmakelaar en speurder Myron Bolitar, waarvan ik overigens nog geen enkel boek heb gelezen. 
Ik ben vooral fan van zijn stand alone thrillers, zoals ‘De Verbeelding’ en ‘De Vreemde’. Coben schrijft in korte hoofdstukken, wat ik zelf altijd erg prettig vind lezen, maar waardoor ik vaak veel te laat ga slapen, omdat het zo makkelijk is om nóg een hoofdstuk te lezen als het heel spannend is. Begin deze maand is zijn nieuwste boek ‘Win’ verschenen met een geheel nieuw personage, Windsor Horne Lockwood III, in de hoofdrol. Ik denk dat ik dit een heel mooi moederdagcadeau vind! 😊

Boek Harlan Coben - Win

James Patterson

Van James Patterson heb ik al heel veel boeken gelezen. Hij schrijft veel boeken in bepaalde series, zoals ‘Alex Cross’ en ‘Women’s Murder Club’. Vooral de boeken met Alex Cross in de hoofdrol vind ik super. Voor beide series schreef Patterson al meer dan 10 titels en hopelijk gaat-ie hier voorlopig nog even mee door.
Het laatste boek dat ik van James Patterson heb gelezen, is ‘Gerechtigheid’. Dit is echt zo’n boek, dat ik in één ruk (nou ja, in meerdere dan, het boek heeft 479 bladzijdes) heb uitgelezen. Het is één van de delen uit de Alex Cross serie, helaas lees ik deze een beetje door elkaar heen, waardoor ik in sommige delen al informatie heb uit latere delen. Vanaf nu dus maar netjes op volgorde lezen, dat houdt het net iets spannender!

Boek James Patterson - Gerechtigheid

Linda Jansma

Naast Saskia Noort is Linda Jansma één van m’n favoriete Nederlandse thrillerschrijvers. Elk boek pakt me vanaf de eerste bladzijde en omdat de verhalen zo levensecht zijn en in een vlotte stijl zijn geschreven, heb ik deze boeken (helaas) altijd in een mum van tijd uit.
Het boek wat ik tot nu toe het allerbeste vond, is ‘Caleidoscoop’. Maar ik heb nog lang niet alle boeken van Linda Jansma gelezen, er zitten ongetwijfeld nog veel meer pareltjes tussen!

Boek Linda Jansma - Caleidoscoop

Mons Kallentoft

Nog niet zo lang geleden heb ik de schrijver Mons Kallentoft ontdekt. Ik heb inmiddels de eerste drie boeken uit de ‘Hercules’-serie gelezen, die hij samen met Markus Lutteman heeft geschreven. Ik hou van Scandinavische thrillerschrijvers zoals Stieg Larsson en Jussi Adler-Olsen, ik durf wel te zeggen dat de boeken van Mons Kallentoft prima in dit rijtje passen.
De boeken uit de Hercules-serie, ‘Zack’, ‘Ontspoord’ en ‘Verslaafd’ zijn rauw en gewelddadig, maar superspannend. De personages worden heel goed uitgediept, waardoor je snel sympathie voelt voor hoofdrolspeler Zack. Hij is gek op zijn baan maar ook op het nachtleven met de verleidelijke drugsscene van Stockholm.
Ook de boeken van Mons Kallentoft met inspecteur Malin Fors zijn geweldig!

Boek Kallentoft & Lutteman - Zack

Weet jij nog een goede thrillerschrijver die niet in dit lijstje voorkomt? Laat het me weten!

Liefs,
Lin ✿

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren. ik ga ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je op elk gewenst moment afmelden. Okee! Lees meer

Privacy & Cookies Policy