Blogmania – zes van m’n favoriete kookblogs

door Linda
0 reactie

Ik vind het heerlijk om door m’n leeslijst met favoriete blogs te scrollen, waar inmiddels ook al heel wat kookblogs in staan. Lifestyle en interieurblogs, blogs over alles wat met ondernemen te maken heeft, ik geniet er met volle teugen van. In dit blog wil ik graag zes van m’n favoriete kookblogs met jullie delen.

Toen m’n toen nog vriend en ik jaaaaaren geleden gingen samenwonen, was manlief degene die écht kon koken. Ik had van m’n ouders de traditionele Nederlandse keuken (aardappelen, groente en vlees) meegekregen, maar manlief heeft in z’n roerige schoolverleden een jaar kokschool gedaan en heeft echt gevoel voor koken.
Als ik op zondag voorstelde om een patatje te halen, omdat ik niet zoveel eetbaars kon vinden in huis, dan wierp manlief een blik in de koelkast en stond er binnen no time een heerlijk gerecht op tafel.

Gewijzigd eetpatroon

In de loop der jaren is ons eetpatroon best wel gewijzigd. ‘Vroeger’ aten we de meeste dagen van de week een ‘agv-tje’, maar tegenwoordig komt dit hooguit één keer in de twee weken op tafel. En dan het liefst in de vorm van een winterse stamppot, want die vind ik heerlijk!

Inmiddels heb ik mijn cooking skills behoorlijk verbeterd en uitgebreid, hoewel ik het nog steeds prettig vind om van een recept te koken. Ik merk wel dat ik me een recept steeds meer eigen maak door iets toe te voegen en/of iets weg te laten, zoals in mijn spinaziepasta uit de oven en de romige tagliatelle met zalm. Ooit begonnen als recept-recept, maar na een tiental keer maken is het echt een Linda-recept geworden (én kan ik ze uit m’n hoofd maken 😊)

Omdat ik werk op maandag, dinsdag en woensdag en manlief die dagen ruim vóór mij thuis is, kookt hij op deze dagen en neem ik de rest van de dagen voor m’n rekening. Regelmatig bereid ik dan een gerecht, dat ik tegen ben gekomen op één van de volgende blogs:

Food by Sann

Op de blog van Sanne vind je allerlei recepten, die niet alleen ontzettend lekker, maar ook nog eens gluten-, lactose- en/of suikervrij zijn. Toen Sanne er een aantal jaren geleden achter kwam dat haar darmproblemen het gevolg waren van verschillende allergieën en een heftig prikkelbare darm syndroom, maakte ze haar passie van het ontwikkelen van recepten die aan haar allergie-eisen voldeden.

De recepten op haar blog zijn echt niet alleen voor mensen die uit bittere noodzaak gluten- of lactosevrij moeten eten, maar ook voor iedereen die een gezondere leefstijl wil gaan volgen. Alleen al van de prachtige foto’s krijg je trek, ik heb laatst de carrot cake ontbijttaartjes gemaakt, echt zó lekker!

Brenda kookt

Naast heerlijke recepten vind je op de blog van Brenda ook reviews van kookboeken en -producten, handige en interessante food- en kooktips en recensies over restaurants door heel het land. Ze heeft zelf ook al een paar boeken geschreven en je vindt op haar website ook superhandige boodschappen- en maaltijdplanners!

Oh My Foodness

Dit is de blog van Sabine Koning, die heel lang geleden begon met bloggen over mode en make-up en intussen een bedrijf van haar blog heeft gemaakt. Een blog dat niet alleen over koken en alles wat daarbij hoort, gaat, maar ook over reizen. Heerlijk blog met interessante reisverhalen, heerlijke (video)recepten en een wekelijks ‘wat stond er op tafel’ dagboek. Aanrader!

Kookmutsjes

Op de blog van Najat vind je echt alleen maar overheerlijke bak-, kook- en no bake recepten. Ze combineert haar passies lekker eten en fotografie op deze blog (het water loopt je in de mond als je al die prachtige foto’s ziet) en heeft samen met haar zus een Facebook-community opgericht met inmiddels tienduizenden volgers. Ik heb al een aantal van haar recepten uitgeprobeerd, binnenkort staat de aardappelschotel kip pesto bij ons op het menu!

Betty’s Kitchen

Betina Drost-Oostveen, oftewel Betty, kookt al vanaf haar vijfde en heeft een heerlijk blog, dat niet alleen posts bevat met recepten, maar ook met fotodagboeken, persoonlijke tags en reviews. Alle posts lezen makkelijk weg en de recepten zijn heerlijk! Ik kan je de energierepen met dadels en gojibessen aanraden, zo lekker en ook nog eens suikervrij!

Gewoon wat een studentje ’s avonds eet

Dit is de blog van Leonie, dat ik al jaaaaren volg. Natuurlijk voor de heerlijke, over het algemeen niet al te ingewikkelde recepten (hou ik van), maar ook haar dagboeken zijn ontzettend leuk om te lezen. Zo hebben we haar vriend leren kennen, nam ze ons mee op hun zoektocht naar een geschikt huis en nu in hun medische traject om zwanger te worden.

Als je net zoals ik van lekker eten en koken houdt, zou ik zeker een kijkje op bovengenoemde blogs gaan nemen. Ben ik een geweldige kookblog vergeten te vermelden, laat het me dan even weten!!

Liefs,
Lin

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren. ik ga ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je op elk gewenst moment afmelden. Okee! Lees meer

Privacy & Cookies Policy