Lin Leest – ‘Spin’ van Lars Kepler

door Linda
2 reacties

Na de recensie over het boek De Patient van Sebastian Fitzek is het tijd voor een nieuwe review. Als fanatiek liefhebber van psychologische thrillers staat het schrijversduo Lars Kepler ook hoog op mijn favorietenlijstje. Ik was dan ook heel blij om te zien dat hun nieuwste boek ‘Spin’ te lezen was via mijn Kobo Plus abonnement.

Het is het negende boek in de reeks over inspecteur Joona Linna, die ook in de voorgaande boeken de hoofdrol speelt. Spin is een spannend boek vol actie en suspense, met een griezelig plot en een aantal verrassende wendingen, waar ook m’n favoriete personage Saga Bauer weer in voorkomt.

De inleiding op de achterkant van het boek nodigt mij in ieder geval direct uit tot lezen:

Drie jaar geleden ontving Saga Bauer een ansichtkaart met een dreigende boodschap over een pistool met negen witte kogels. Een daarvan was bedoeld voor Joona Linna, en Saga zou de enige zijn die hem kon redden. Inmiddels is er zoveel tijd verstreken dat de dreiging verbleekte tot een vreemde actie. Tot nu.

Aan een boom in Kapellskär wordt een zak gevonden met een bijna volledig vergaan lichaam, in de buurt ligt een melkwit patroon. Met complexe raadsels geeft de dader de politie de mogelijkheid om het moorden te stoppen.

Joona Linna en Saga Bauer strijden zij aan zij om de puzzel op te lossen en levens te redden, maar de jacht wordt steeds gevaarlijker. Misschien is het wel onmogelijk om de moordenaar te stoppen, misschien zijn ze al gevangen in zijn web.

In ‘Spin’ is in tegenstelling tot eerdere boeken uit de serie een duidelijke hoofdrol weggelegd voor Saga Bauer. Zij is een beschadigde vrouw, die bij een detectivebureau werkt waar ze na terugkomst van een onderzoek een pakje ontvangt met daarin o.a. een tinnen soldaatje. Dit is het begin van een reeks van krankzinnige gebeurtenissen, waarin de doden elkaar in snel tempo opvolgen.

Om er voor te zorgen dat er niet meer doden volgen, wordt dit voor Joona en Saga een race tegen de klok. Ze zijn op zoek naar een onbekende waarvan het motief lang niet duidelijk is; het enige dat ze weten, is dat het iemand moet zijn uit de omgeving van Walter Jurek.

Dit was weer zo’n boek waarvan ik het écht jammer vond dat-ie uit was. Net zoals in eerdere boeken van Lars Kepler is de verhaallijn in ‘Spin’ weer zo’n fantastische puzzel, die verwarring veroorzaakt bij de politie én bij de lezer. Hoewel er weer meer dan genoeg bloed en geweld aanwezig is, zorgt dit er naar mijn mening juist voor dat het boek bladzijde na bladzijde boeiend blijft.

Lars Kepler heeft een herkenbare schrijfstijl die wordt gekenmerkt door snelle actie, spanning en plotwendingen die je op het puntje van je stoel laten zitten. Het duo slaagt erin om de spanning hoog te houden gedurende het hele boek, en lezers worden meegesleurd in het verhaal door de meeslepende personages en de complexe plot. De Joona Linna-serie is inmiddels uitgegroeid tot een van de meest populaire Scandinavische thrillerseries van dit moment.

Kortom, Spin is een uitstekende thriller die zeker de moeite waard is voor liefhebbers van het genre. Het schrijversduo Lars Kepler, dat bestaat uit de Zweedse auteurs Alexander en Alexandra Ahndoril, heeft opnieuw een meeslepend en spannend verhaal geschreven, met genoeg plotwendingen om je tot aan de laatste bladzijde in spanning te houden!

Dit vind je misschien ook leuk...

2 reacties

Suzanne van Langevelde 25 april 2024 - 18:49

Misschien hebt u ook interesse voor de spannende trillers van…… Aad Vlag. Ik heb ze allemaal gelezen en al ben ik geen triller fan ik vond ze heel boeiend en heb ze in 1 keer uitgelezen.

Antwoord
Linda 25 april 2024 - 18:59

Oh, wat een goeie tip, die schrijver ken ik nog niet! Ik ga ‘m opzoeken! 👍🏻

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren. ik ga ervan uit dat je hiermee akkoord gaat, maar je kunt je op elk gewenst moment afmelden. Okee! Lees meer

Privacy & Cookies Policy